Η Ιστορία Μας

Το έργο του Θεού στην πόλη του Πύργου ξεκίνησε με θαυμαστό τρόπο όταν το 1979 ο αδελφός Γιώργος Μικελόπουλος που είχε γνωρίσει τον Κύριο στην Αιόβα της Αμερικής επέστρεψε στην Ελλάδα οδηγούμενος από το Άγιο Πνεύμα και στην ιδιαίτερη πατρίδα του τον Πύργο Ηλείας, με τη σύζυγό του και την πεντάχρονη κορούλα τους.

Ο Γ. Μικελόπουλος ομολόγησε αμέσως το όνομα του Χριστού στην οικογένεια του, που αν και αντέδρασαν  αρχικά μετά από λίγο καιρό δέχτηκαν τον Ιησού Χριστό σαν Σωτήρα τους 

και βαπτίσθηκε στο νερό όλη η οικογένεια του Ζαφείρη Μικελόπουλου, (πατέρας του Γιώργου) που ήταν γνωστός επιχειρηματίας στην τότε τοπική κοινωνία της πόλης.

Έτσι το έργο του Θεού ξεκίνησε με πολλές δυσκολίες που υπάρχουν σε μια κλειστή επαρχιακή κοινωνία. Όμως οι αδελφοί κράτησαν ψηλά τ’ όνομα του Χριστού. Έδιναν τη μαρτυρία τους μέσα στην δουλειά τους και έβγαιναν στις πλατείες της πόλης με πλακάτ και μιλούσαν για την αγάπη του Χριστού.

Oι αδερφές Τασία και Μαρία Αργυροπούλου (οι οποίες τότε ζούσαν στην Αθήνα) διέθεταν το σπίτι τους και γίνονταν συναθροίσεις για πάνω από τέσσερα χρόνια, με τη συνδρομή και στήριξη των αδελφών Λεωνίδα Φέγγου, Νίκου Νικολακόπουλου από την Αθήνα που τους επισκέπτονταν συχνά και τους ενίσχυαν.

Έτσι όταν ο Κύριος άρχισε να προσθέτει τους σωζομένους γεννήθηκε η ανάγκη να βρεθεί ένας μεγαλύτερος χώρος στέγασης.

Το 1984 η εκκλησία στεγάστηκε σε αίθουσα στο κέντρο της πόλης, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 1 με ποιμένα τον αδελφό Γιώργο Μικελόπουλο, έναν ακούραστο εργάτη στο έργο του Θεού.

Το έργο της εφημερίδας ‘Χριστιανισμός’ ξεκίνησε όταν το 1986 ο Θεός έδειξε ένα ενύπνιο στον αδελφό Γ. Μικελόπουλο ότι στα περίπτερα της πόλης υπήρχαν κρεμασμένες εφημερίδες ‘Χριστιανισμός’.

Με τη συνεργασία του αδελφού Λεωνίδα Φέγγου  ξεκίνησαν οι αδελφοί στο Πύργο να τυπώνουν τα πρώτα φύλλα  μέχρι που έφτασαν να τυπώνονται 100.000 εφημερίδες και να μοιράζονται παντού μέχρι και στην Αθήνα. Αργότερα οι εφημερίδες συνέχισαν να τυπώνονται στην Αθήνα εώς σήμερα.

Το 1991 ξεκίνησε από την εκκλησία του Πύργου με οδηγία του Αγίου Πνεύματος το έργο με το ραδιοφωνικό σταθμό ’’Χριστιανισμός’’. Με πολλές δυσκολίες και μεγάλες θυσίες, τοποθετήθηκαν πομποί και κεραίες στην ευρύτερη περιοχή αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, ώστε να κηρύττεται το ευαγγέλιο του Χριστού.

Ο Θεός, αύξησε πολύ το έργο του τόσο στην πόλη του Πύργου όσο και στις γύρω πόλεις και χωριά, όπως στην Αμαλιάδα, (που άνοιξε εκκλησία τον Απρίλιο του 2000) την Κάτω Παναγιά Κυλλήνης, την Αγία Άννα και τη Γαστούνη (που άνοιξε εκκλησία το 1993).

Το 1995 ανέλαβε υπεύθυνος της εκκλησίας ο αδελφός Γιώργος Σορβατζιώτης.

Το 2006 ανατέθηκε στον αδελφό Γρηγόρη Σπανό που έμενε στην Αθήνα να αναλάβει υπεύθυνος στην εκκλησία του Πύργου, ο αδελφός δέχτηκε να υπηρετήσει τον Κύριο και μετακόμισε με τη σύζυγό του και τη μικρή τους κόρη στον Πύργο.

Το Σεπτέμβριο του 2008 η εκκλησία μεταστεγάστηκε με θαυμαστό τρόπο σε καινούργια και μεγαλύτερη ισόγεια αίθουσα στην οδό Αλφειού 21.

Και το έργο του Θεού συνεχίζει ν’ αυξάνεται στην πόλη του Πύργου όπως και σε όλο το πρόσωπο της γης μέχρι την ώρα που θα έρθει ο Κύριός μας ο Ιησούς Χριστός  για να μας παραλάβει.

Ημέρες Συναθροίσεων

Κυριακή
11:00 - 12:00 πμ

Δευτέρα
8:00 - 9:00 μμ

Τετάρτη
8:00 - 9:00 μμ

Είσοδος Ελευθέρα

Αλφειού 21, Πύργος